Снежна пролет 2018


Днес 22.03.2018 и през следващите часове валежите ще се ориентират в западната част на страната, където ще са предимно от сняг.
Обръщаме внимание на Северозападна България, там с изнасянето на циклона ще вали доста интензивно сняг и бързо ще трупа снежна покривка.
Кулминацията постепенно ще се изнася на изток към останалата част на Северна България, което съвпада напълно с обявения за днес оранжев код за снеговалежи в страната. Ситуацията ще се усложни в следобедните и вечерните часове.

На картата се вижда температурата в южната периферия на двата циклона, които обхващат полуострова. Докато премине единия през страната, другия вече ще се задава от юг. В южната периферия на циклоните температурата е доста висока, достига до +20 градуса. Тези високи градуси южно от България са съпроводени от много силни пориви на вятъра, на места достигат до 140 км в час и повече. 

До 24.03.2018 обстановката си остава рискова. Някъде към този период, когато студения въздух ще обхване и южната част на страната се очаква и снеговалежи в крайна южна България, както и в югоизточната част.

Източник: “Природни бедствия”


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *