изображение: Dream Wanderlust

Издирването на Боян Петров, ден 5


Отново много противоречива информация и тотално объркване с номерата на лагерите. Палатката на Боян очевидно е била във (над) Втори лагер, а погрешно е съобщено, че е в трети. Не се споменава какво точно е открито в нея. От bTV съобщиха, че екип от 4-5 човека е достигнал късно вечерта и лагер 3. Според Dream Wanderlust обаче, трети лагер не е достигнат.

13:45
Намерена е палатката на Боян, била е празна… Спасителите се качват към Лагер 3 (палатката явно е била между двата лагера). Хеликоптерите са в очакване, макар че времето не е особено подходящо. Могат да стигнат за 50 минути, ако шерпите открият нещо.

По-рано днес хеликоптерите са успели да прелетят на височина над 8000м, над самия връх.

 

Днес издирването е в ход. Хора са стигнали със сигурност до Лагер 2, но Боян не е бил там. Постъпва противоречива информация дали в Лагер 3 е била забелязана палатката му, която е била видяна там на 5ти май. Ако я няма, това означава че или сам я е събрал, или вятърът я е издухал от склона. Очаква се наземните екипи да стигнат лагер 3 до няколко часа.

Следим за информация освен водещите български медии, така и Dream Wanderlust, където се публикува информация на всеки 2ч
https://www.facebook.com/dreamwanderlust/

 


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *