Зелена линия до Витоша за пешеходци и велосипедисти


От 7 юли до 24 септември Лидл България, стартира отново “Зелена линия Витоша” с безплатни автобуси до планината. Проектът се реализира за осма поредна година и е с подкрепата на Столична община. Безплатните автобусни линии ще са на разположение през всеки уикенд и в празничните дни през лятото. Разписанието на линиите може да бъде открито на спирките.

Линията за пешеходци е с маршрут от стадион Васил Левски до Златните мостове в следните часове: тръгване в 8:00 ч. и в 9:00 ч. и връщане в обратната посока в 17:00 ч. и в 18:00 ч.

Двете линии за велосипедисти ще се движат от Зоопарка до х. Алеко и от Г.М.Димитров през Бистрица до Железница. Те ще тръгват в 8:20 ч. и в 10:30 ч. от началните си спирки. Велоавтобусите са еднопосочни и са предназначени само за хора с велосипеди до запълване капацитета от 26 колела.


1 Comment

  1. Крайно време е да бъдат приети и промените в плана за управление на Витоша. Абсурдно е да се бави реализирането на проект за 70 млн. евро, който предвижда изцяло нова спортна и туристическа инфраструктура в зоната за туризъм и ски “Алеко”. Както и подмяна на съществуващите лифтове с нови и по-безопасни.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *