Ревю на сгъваем соларен панел Goal Zero Nomad 7


Имахме удоволствието, благодарение на 7watta, да тестваме соларния панел Nomad 7 на Goal Zero.

Ултра лек и компактен, Nomad 7 е създаден да бъде с вас винаги, когато имате нужда от електричество и се намирате сред природата. С 12V изход той е перфектен за зареждане на малки мобилни устройства, тонколони и външни батерии. Nomad 7 освен това е водоустойчив и може да го закачите за раницата си по време на преход.

Когато не го ползвате може да го сгънете на две, а собственото му мрежесто джобче има отделение за съхранение на различни кабели, външна батерия и дори смартфон. Размерът му е колкото на таблет и е изключително здрав.

Както всеки друг соларен панел, и Nomad 7 работи най-добре на открити пространства. Въпреки това, ние го тествахме и движейки се из парка, където той се справи перфектно и зареди до 50% телефон с батерия 4100mAh за около 3 часа. Това може да изглежда много, но при всяко преминаване между слънце и сянка панелът има нужда от време за да възобнови пълния си капацитет. Поставен на едно място успя да постигне 10% за 20 минути.

Nomad 7 в южния парк, София

Разбира се, заведохме Nomad 7 и на планина. В полите на Витоша, в ясен ден и поставен на слънчево място за по-дълго време Nomad 7 ни показа наистина на какво е способен. За един слънчев следобед заредихме напълно външна батерия от 10000mAh и телефон с батерия 2300mAh. Това разбира се отне доста време, но резултът е впечатляващ, предвид че панелът е с мощност само 7 вата.

Nomad 7 на Витоша

Бихме го препоръчали на всеки, който иска да има под ръка удобно, леко и компактно зареждащо устройство в планината. Като добавяме уговорката, че Nomad 7 не е с висока мощност и е способен да зареди в разумно време само малки устройства и пауър банки. Което в общия случай е достатъчно за любителите на планински преходи.

Препоръчваме използването с външна батерия, а не директно към устройството. Така може да оставите Nomad 7 да зарежда батерията, докато вие сте на преход и вечерта, когато се върнете в хижата или заслона, да имате достатъчно електричество да заредите телефона си.

Резултатите също са най-добри когато Nomad 7 е поставен в статично положение и изложен директно слънце.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *