ПСС: Доктор Марио Шкодрoв е подценил условията


Загиналият в Стара планина млад лекар е подценил условията. Това каза пред bTV директорът на Планинската спасителна служба Емил Нешев. 

Тръгнал е късно от Добрила, към 16ч, макар че хижарят го е предупредил да не продължава прехода. Според ПСС бедата се е случила още през първата нощ на 10ти срещу 11ти декември. През цялото време на издирването температурите в Балкана са били доста под нулата, с почти никаква видимост и силен вятър. Снежната покривка на северните склонове е до 50см. 

Редица неясноти относно местоположението на Марио са забавили акцията. Първоначалната информация е била, че той е тръгнал към Амбарица от Карлово през х. Хубавец.  Едва във вторник около обяд става ясно, че се е движел от Добрила. Последната връзка с него е била в 19:30ч в понеделник, тогава през 112 той е казал на спасителите, че е добре и не измръзва, те са му дали съвети какво да предприеме преди връзката да прекъсне. По-късно, около 22:30 той е изпратил текстово съобщение на хижарката на Амбарица. 

По това текстово съобщение е локализирано последното му местонахождение. Към 13ч вчера спасителите откриват раницата му, а два часа по-късно, благодарение и на спасителните кучета, е намерено и тялото на Марио чак в подножието на вр. Голям Купен. 

Изказваме съболезнования на близките и колегите на загиналия. 


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *