Днес заминава последната група на 27-та Национална антарктическа експедиция


Днес от Терминал 2 на Летище София с полет за Рим в 19:05 заминава последната група на 27-та Национална антарктическа експедиция. Това са геодезистът Олег Василев, логистиците Драгомир Матеев, Павел Григоров, Цветан Паров, геологът д-р Камен Бонев и лекарят д-р Тодор Шамов. В Рим групата се разделя – първите трима продължават за Буенос Айрес и Ушуайа, а останалите за Сантяго де Чили и Пунта Аренас, като отново ще се срещнат в Българската полярна станция „Св. Кл. Охридски“ на о-в Ливингстън.

Освен това някъде над Атлантическия океан двете групи ще се разминат във въздуха с ръководителя на експедицията и директор на Българския антарктически институт проф. Христо Пимпирев, който заедно с журналистката Мария Чернева и логистика Христо Дойков се завръща в София на 10.01., четвъртък в 12:50 с полет от Рим.

Паралелно по сателитния телефон Командирът на базата Йордан Тодоров съобщи, че всички са в добро здраве, изпълняват строителната и научна програми по график и очакват с нетърпение новото попълнение.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *