Страхотен старт за експедицията на Даниеле Нарди на Нанга Парбат


След кратък застой в базовия лагер поради снеговалеж, слънцето отново заблестя над Нанга Парбат и екипът на Даниеле Нарди отново е в действие. Прокарването на нов маршрут по реброто Мъмери продължава по план, а той е изкачването да бъде в алпийски стил и без допълнителен кислород.

След изграждането на лагер 1 (около 4700 м), където беше оставено повечето оборудване, всички катерачи са достигнали лагер 2 около 5100 м (лагер 3 се очаква да бъде на около 5700м).

Вчера четиримата са се върнали в базовия лагер, уморени но доволни и мотивирани заради отличното начало на експедицията.

Прогнозата за следващите няколко дни е за валежи от сняг, с много кратки прозорци от хубаво време. Очакванията за което са за средата на идната седмица, когато екипът може да продължи с първата фаза от складиране на материали в лагерите и аклиматизация.

Нещата в подножието на Нанга Парбат вървят добре. Даниеле, Том, Рахмат и Карим изглеждат във форма и са пълни с мотивация. Във видеото по-долу можете да видите, че Том Балард показва страхотни умения за ледено катерене.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *