Празник на Витоша за Световния ден на снега 2019!


За осма поредна година София ще се включи в отбелязването на  СВЕТОВНИЯ ДЕН НА СНЕГА / WORLD SNOW DAY като едно от 469‐те събития и мероприятия, които ще се проведат в 45 държави по целия свят на 20‐ти януари 2019 г.

И тази година WWW.SKI.BG ще организира множество спортни занимания на снега в чест на СВЕТОВНИЯ ДЕН НА СНЕГА, този път в близката Витоша планина.

Кога: 20 януари 2019 г. (неделя), начало 12:00 ч., край 15:00 ч.

Къде: Писта за ски бягане „Универсиада”, Витошко лале, Алеко, Витоша

Какво: Разнообразни спортни занимания и игри на снега – Безплатни уроци по ски бягане за деца и възрастни, водени от професионални инструктори по ски бягане; Открита тренировка по ски бягане; Атрактивни демонстрации; Ходене със ски; Ходене със снегоходки; Пързаляне с шейни; и много други.

Акцентът и тази година ще бъде върху ски бягането – прекрасен зимен спорт, който е изключително полезен за тялото и духа и в който сме имали значителни успехи и постижения в миналото, но през последните години в България като че ли остава на по‐заден план и не се радва на достатъчно голям интерес, особено сред децата. Този спорт не изисква големи
инвестиции за екипировка и парични средства за лифт карти и е изключително приятен и лесен за практикуване почти навсякъде, където има снежна покривка, дори в напълно градски условия.

Сред официалните гости на тазгодишния СВЕТОВНИЯ ДЕН НА СНЕГА на Витоша ще бъде и многократният балкански и републикански шампион по ски бягане, представил достойно България на Зимните Олимпийски игри през 2010, 2014 и 2018 г. Веселин Цинзов, който ще сподели своя опит с желаещите да опитат как се карат писалки за ски бягане.

За първи път в България СВЕТОВНИЯТ ДЕН НА СНЕГА беше отбелязан именно в град София през 2012 г. с голям снежен празник в градски условия, който беше организиран съвместно от SKI.BG и БФСки.

Празникът ще се проведе от 12:00 ч. до 15:00 ч. със сборен пункт в началото на пистата за ски бягане „Универсиада”, започваща от края на плаца (паркинга) в подножието на ски писта „Витошко лале”. Подготвеното трасе за ски бягане е с дължина над 3 километра и е разположено в гората под пътя за ски пистата, като трасето минава и под Симеоновския кабинков лифт.

За още подробности около отбелязването на СВЕТОВНИЯ ДЕН НА СНЕГА следете новините на www.ski.bg, страницата на събитието във Фейсбук, както и официалния уебсайт на FIS за Световния ден на снега www.world‐snow‐day.com !


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *