Ден на отворените врати в единственото училище за планински водачи у нас


Катерене по стена, “тролей” над река Черни Осъм и други атракции ще съпътстват откриването на мероприятието.

В събота 13.04 училището за планински водачи Васил Левски в китното селце Черни Осъм отваря врати, за да могат желаещите да се запознаят с това единствено по рода си у нас учебно заведение. 

Гостите ще имат възможност да се включат в преход до Троянския манастир, да се запознаят с правилата при водене на групи в планината, да се катерят на изкуствена стена, да се пуснат по  “тролей” над река Черни Осъм и да участват в различни интересни игри.
Могат да се включат желаещи от всякакви възрасти. 

В училището се изучават ски-бягане, ски-алпинизъм, биатлон, ледено и скално катерене, планински туризъм, рафтинг, кану-каяк, бънджи скокове. Тази година мотото на Деня на отворените врати е “Планината – наш живот и призвание”, а учениците и техните учители ще представят някои от основните си дейности там.Желаещите да се включат в прехода следва да носят малка раница с бутилка вода, дъждобран и да са обути с подходящи за целта обувки. За катеренето и “тролея” училището осигурява нужната екипировка.

Родителите, които ще изберат това училище за своите деца, ще им помогнат да бъдат здрави и да се научат на някои основни човешки добродетели, защото планината е здраве, казва Румяна Велешка пред БНР.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *