снимка: Nalgene

Бутилките за вода Nalgene вече и в България


Nalgene e създадена през далечната 1970г. и е специализирана в производството на пластмасови бутилки за вода, които не съдържат BPA (Бисфенол).

Днес Nalgene е най-утвърденият бранд на пазара, а бутилките са предпочитани от пътешественици, фотографи, алпинисти и хора, практикуващи различни занимания. Независимо дали отивате на работа в офиса, на разходка сред природата, на парти, Nalgene ще ви помогне да сте хидратирани, без да усещате неприятен вкус на водата.

Знаете ли че? 2.5 милиона пластмасови бутилки биват изхвърлени в САЩ за 1 час

Къде отиват всички тези бутилки? 28.9 милиона тона годишно отиват в депата за отпадъци, 2.6 милиона тона биват изгаряни, 2.3 милиона тона биват рециклирани

40% от океанската повърхност е покрита с отпадъци, 90% от които е пластмаса

Защо Nalgene?  Избирайки Nalgene намаляваш отпадъците

Използвайки бутилка Nalgene вместо бутилка за еднократна употреба за 1 година ти ще намалиш отпадъците с около 167 бутилки

Безопасни, рециклируеми материали

Повечето бутилки Nalgene са направени от Tritan – BPA-free рециклируема пластмаса, която е безопасна за човека и е много здрава.

Произведени в САЩ

Почти цялото производство на бутилките Nalgene се случва в САЩ, минимилизирайки отделянето на вредни емисии.

Историята на Nalgene

Nalgene – Роден от наука

1940

Рочестър Ню Йорк

Химикът Емануел Голдбърг създава първите пластмасови бурканчета за пипети/капкомери. Той решава да открие компанията Nalge, за името на която използва инициалите на съпругата си: Натали Ливей Голдбърг.

Снимка: Nalgene

1960

Планините Адирондаг

Първото излизане на бурканчетата в дивото се случва през 60-те, когато лабораторните учени взимат лабораторните бутилки със себе си на бекпекинг експедиции защото бутилките не текът и са много леки.

Снимка: Nalgene

1970

Североизточна част на САЩ и извън нея

През 70-те години тенденцията „Carry In / Carry Out“ се появява, когато природозащитниците започват да обезсърчават туристи от обичайната практика за изгаряне или заравяне на кенове и стъклени контейнери.

Иначе, нашите лабораторно тествани бутилки вече са неделима част от планинарската и приключенска субкултура. Дори синът на президента на компанията използваше бутилките и контейнерите по време на своите лагери. Това, в съчетание с тенденцията Carry In / Carry Out, дадоха на нашия президент идея: да продава тези лабораторни продукти като висококачествени продукти за туризъм и къмпинг.

Тогава се ражда Nalgene Outdoor

Снимка: summitsweb

Разгледайте асортимента при официалния вносител за България >> https://k2outdoor.bg/brand/nalgene/


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *