Smiley Fox (Alexander Kirichev)

Планинско велосъстезание и маратон “Спици и бодли” се проведе за 4-та поредна година


През миналия уикенд за 4-та поредна година се проведе планинско велосъстезание и маратон “Спици и бодли” в полите на Стара планина, около град Казанлък. Главни организатори са “Софийски планински клуб” и “Айляк Хамак”, с подкрепата на община Казанлък.
Тази година се включиха рекорден брой участници – над 350 във всички дисциплини, като отделно на самото събитие, което започна на 10-ти май и завърши на 12-ти май присъстваха повече от 500 човека. Освен състезанието, през цялото време имаше различни активности на открито – конна езда, въздушна и акро йога, хамачна градина, а вечерта имаше музикална сцена с три музикални групи. Състезанието събра елита на планинското колоездене в България, като победителите в някой от дисциплините се определяха с фотофиниш. За първи път имаше и отборно класиране при колоездачите. Най-младият участник в състезанието бе на 9 години.
Отделно от горното, 5% от всички приходи на състезанието бяха дарени на Фондация “Ела и ти”, която се стреми към това да предостави условия за по-голямо движение на хора с увреждания.

Трасетата бяха две – късо 37 км и дълго 47 км. Щафетното бягане и индивидуалното бягане се състезаваха по трасето от 37 км

Тук може да намерите победителите в отделните категории и дисциплини: https://spici.spk.bg/%D0%BA%D0%BB%D0%B0%D1%81%D0%B8%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B5-2019/


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *