www.kmeta.bg

Дизела поема за рекорд по Е4


Днес по обяд Кирил Николов – Дизела ще потегли по българската част от маршрут Е4 (Витоша – Верила – Рила – Пирин – Славянка). Стартът ще е от Драгалевци. Дължината на маршрута е 240км и с денивелация от около 14000 метра. Целта на Дизела е да достигне Гоцев връх в Славянка за не повече от две денонощия.

Кирил Николов – Дизела e най-награждаваният български планински бегач, спортен ориентировач, с множество призови места на редица международни състезания по скайрънинг. През 2013 Кирил Николов изкачи най-високите върхове на петте най-високи планини в България за 22 часа и 40 минути – Мусала, Вихрен, Ботев, Черни връх и Руен. Две години по-късно той постави рекорд по маршрут Е3 (Ком-Емине) като измина разстоянието от връх Ком до Черно море за 4 дни и 13 часа, впоследствие рекордът му беше подобрен от Божидар Антонов през 2018 (4 дни, 8 часа и 27 минути).

Дизела ще бяга с подкрепата на силен екип и пейсъри, като сред тях е и Антония Григорова, която държи женския рекорд на Ком-Емине, а преди броени дни завърши четвърта на Royal Ultra Sky Marathon в Италия.

Може да следите движението на Дизела тук.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *