Планинарите подкрепиха х. Амбарица и Ема Гатева


Десетки съмишленици и приятели на Ема Гатева се събраха в нейна подкрепа пред Спортната палата вчера. Мирният протест беше под наслов “БТС, не сте над закона!”

Организаторите споделят:

Планинарското общество е необходимият коректив на бездействието и беззаконието, присъщи на сдружение БТС. Време е да покажем, че имаме отношение към тези проблеми и не желаем да сме просто свидетели на упадъка на планинския туризъм, в следствие обслужването на лични интереси в организация, която не е допринесла за ресора си с нищо в последните десетилетия.

Според Ема Гатева БТС изобщо не мисли за развитието на туризма, а от проведените срещи между нея и ръководството на съюза няма резултат. Напомняме, че БТС изпратиха заплашително писмо на хижарката, с което я приканват да напусне обекта. Мотивът им е неплатени наеми от 2016г насам. Според Ема Гатева инвестициите в хижата неколкократно надвишават сумата за наемите, а Българският Туристически Съюз няма право да събира наем от обекти, които не са негова собственост. Хижа Амбарица е собственост на областна управа – Ловеч.

 

сн. М. Дамянов
снимка: К. Стоянова

1 Comment

  1. Сега ако Ема Гатева вземе да си плати и наема, и законът ще е на нейна страна.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *