Снимка: Мартин Петров

Асоциация Планини и хора с апел относно Седемте езера


Сдружение “Планини и хора – Асоциация на планинските водачи в България” излезе със становище относно съдбата на Седемте рилски езера. То е адресирано до Президента на Република България, министрите на околната среда и водите и туризма, директора на НП Рила, министър-председателя и омбудсмана.

Както е известно, неотдавна беше стартиран проект за рехабилитация на туристическите пътеки в района на стойност 3 млн. лева. Изпълнителят “Юнайтед Пропърти Груп” започна работата посредством багер край Бъбрека и успя да изгради нещо като чакълирана паркова алея покрай езерото. След острите реакции в социалните мрежи, Бойко Борисов спря проекта и възложи на министъра на околната среда и водите Емил Димитров да извърши проверка на дейностите. Съответно бяха констатирани нарушения и проектът беше спрян. 

Вчера екоминистърът заяви пред парламентарната комисия по околна среда, че изпълнителят се издирва за да му бъде връчен акт, а подизпълнителите не са известни. Причините да не бъдат открити до този момент остават мистерия. На 30 юни проверка по случая образува Кюстендилската прокуратура, а по-късно и Върховната административна прокуратура. 

Публикуваме писмото на АПХ към институциите:

 

 


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *