(20.01.1960) Апа Шерпа

Апа Шерпа (Лхакпа Тензинг Шерпа) или често наричан Супер Шерпа е непалски шерпа алпинист, който заедно с Пурба Таши Шерпа …

Загина Тед Аткинс

При инцидент на виа ферата в Доломитите е загинал Тед Аткинс  – известен британски изследовател, алпинист и приключенец.  Иън Аткинс, …